15:00

IK Oden

Referat: Norrby SK - IK Oden

Äntligen seriepremiär efter en rekordlång försäsong! Det var bortamatch mot Norrby SK som spelade i div 4 ifjol.
Spelarna följde matchplanen på ett exemplariskt sätt och vi var oerhört effektiva när målchanserna kom. Redan efter 21 minuter ledde vi med 3-0! Men Norrby gav inte upp utan jobbade sig in i matchen och skapade ett antal målchanser, främst på fasta situationer. Här klev vår backlinje dirigerade av Jocke J och Oscar fram och stod resolut pall för det mesta. Och Anton gjorde några riktigt fina ingripanden, vilket innebar ledning 3-0 i halvtid.
Händelser första halvlek:
4' Farlig inåtskruvad hörna av Hampus som Norrbys målvakt boxar undan, hade gått in direkt annars
8' 0-1 Oden genom Eddie (assist Rasmus). Anfall startas av öppnande boll av Jocke och bollen går via flera spelare till Rasmus som slår ett perfekt inlägg som Eddie nickar in i mål
10' Fin upprullning från vänster Erik -> Hampus -> Hadi som skjuter utanför
14' 0-2 Oden genom Erik (assist Jocke). Jocke kliver fram och bryter en passning, sätter sedan ett friläge till Erik som avslutar fint med vänstern
19' Nytt läge för Erik som har otur när skottet träffar insidan av högra stolpen, bollen studsar längs mållinjen och i vänstra stolpen och ut!
21' 0-3 Oden genom Eddie (assist Oscar). Fantastisk djupledsboll av Oscar och Eddie håller undan försvararen och sätter bollen i mål förbi målvakten som är på väg ut
26' Farlig hörna av Norrby, inåtskruvad mot mål men Anton boxar bort bollen trängd av flera spelare
28' Frisparksinlägg av Norrby och bollen skarvas farligt mot mål men Anton står rätt placerad och fångar den
32' Bra anfall av Norrby som väggar sig fram, skott kommer vid straffområdeslinjen och Anton gör en riktigt bra räddning till hörna
34' Återigen farligt frisparksläge för Norrby. Spelaren skjuter i muren och tar hand om returen men skottet går tätt utanför vänstra stolpen

I andra halvlek kontrollerade vi matchen och släppte inte till något, trots att Norrby verkligen försökte. Mitt i halvleken gjorde vi tre mål inom loppet av fem minuter och matchen var avgjord. Vi bytte in alla 5 avbytarna för att alla skulle få spela och kunde väl gjort något mål till men 6-0 i premiären ger verkligen mersmak!
Händelser i andra halvlek
48' Hampus spelar fram Eddie som kommer fri. väljer att avsluta mot främre stolpen men målvakten är med på noterna och parerar bollen via stolpen till hörna.
53' Bra kantlöpning av Erik som spelar in bollen till Hampus som drar till direkt med vänstern men målvakten står bra placerad och räddar
54' Farlig frispark av Norrby men Anton gör en bra räddning på skottet
55' Anton är lite sen på en utrusning och fäller en spelare precis vid sidan om straffområdeslinjen. Det blir frispark och dessutom varning på Anton.
58' Bra frispark av Norrby och Anton får verkligen använda alla sin spänst när han tippar bollen i ribban. Farligt sedan när Oskar får felträff på rensningen, bollen går mot vårt mål men Anton hinner före Norrby-spelarna och fångar den.
61' 0-4 Oden genom Eddie (assist Hampus). Riktigt fin öppnande boll av Oscar till Hampus på vänsterkanten, Hampus spelar fram Eddie som placerar in bollen i bortre hörnet och därmed fullbordar sitt hat trick!
64' 0-5 Oden genom Peter (assist Hampus). Perfekt instick av Hampus till "assistkungen" Floda som bryter in från högerkanten och stänker in bollen i mål!
66' Nytt friläge för Eddie som väntar lite för länge med avslutet och därmed hinner en försvarare upp och bryter bollen till hörna
66' 0-6 Oden genom Erik (assist Hampus). Hampus lägger en hörna som nickas bort av försvaret men Erik drar till på volley vid straffområdeslinjen och bollen far som en projektil in i vänstra hörnet!
81' Gult kort på nr 3 i Norrby för kapning av Erik
83' Michael slår en perfekt crossboll till Anton S som kommer löpande på högerkanten, slår ett markinlägg till vår andre wingback Jonas som kommer in från vänster, drar till mot öppet mål men tyvärr går bollen i burgaveln
85' Fint genombrott av Erik, bra skott men också bra räddning av Norrbys målvakt
88' Gult kort på Erik för fällning bakifrån

Matchens Lirare: Hela laget var fantastiskt idag, vilken premiär! Erik får utmärkelsen genom sitt outtröttliga arbete i 90 minuter som även resulterade i två mål!